Sloopbedrijven

Demontage

Door het sterk stijgen van de stortkosten en het besef dat de natuurlijke grondstoffen opraken wordt het steeds interessanter om sloopmaterialen te gaan hergebruiken. Er kan een enorme winst voor het milieu worden gerealiseerd als sloopbedrijven de materialen zo onbeschadigd mogelijk demonteren. Dit wordt dan ook steeds meer gedaan.

Soms kunnen gesloopte materialen niet meer worden gebruikt waarvoor ze oorspronkelijk zijn ontworpen omdat de toepassing niet meer bestaat. Hout heeft echter het voordeel dat het kan worden gezaagd, geschaafd of verlijmd waardoor het mogelijk wordt om het voor een hele andere toepassing te gaan gebruiken. Hout wat ooit binnen is toegepast kan in zijn 2e leven zelfs een exterieurbestemming krijgen!

De Transformatieloods is gericht op hout en kan jouw gedemonteerde houten balken of planken vaak gebruiken in andere projecten. Maar hij kan je ook adviseren welke gebruikte houtmaterialen kunnen worden getransformeerd om toegepast te kunnen worden in het nieuw te bouwen pand van de ontwikkelaar.

Zo wordt de aannemer en de ontwikkelaar geholpen door het sloopbedrijf, en worden er concrete stappen gezet naar een betere circulaire wereld.

Meer weten?

Vertegenwoordigt u een sloopbedrijf en wilt u meer weten over de dienstverlening van de Transformatieloods?