Toepassingen

Waarvoor?

Hergebruikt hout kennen we vooral van oude steigerplanken, verouderde vloerdelen en houten lambrisering. Vaak wordt daarvoor gekozen om een verouderde of vintage look te creëren. Aan hergebruikt hout als grondstof voor standaard houtproducten wordt daarom vaak niet gedacht. Maar wist u dat veel reguliere houtproducten heel goed van gebruikt hout kunnen worden gemaakt? Zelfs zo dat het verschil tussen profielen in “nieuw” hout en “gebruikt” hout niet of nauwelijks zichtbaar is?

Geluidsschermen

Geluidsschermen worden regelmatig in hout uitgevoerd. Begrijpelijk want hout is een mooi, vriendelijk en natuurlijk product wat vaak zeer goed past in het landschap. Voor toepassingen in geluidsschermen is hergebruikt hout goed toepasbaar. Door transformatie zijn er ook mogelijkheden om éénzijdige lengtes te leveren.

Meer info

Gevels en plafonds

Door gebruikt hout op de juiste manier te transformeren kunnen er mooie duurzame buitengevels, plafonds, wandbekledingen etc. ontstaan die vrijwel identiek zijn aan de reguliere bekledingen maar een grotere winst voor het milieu betekenen.

Meer info